3/17/2006

Paula Nine'den Avusturya Usulü Apple Pie


Malzemeler:
Hamur için
125 gr tereyağı ve ya margarin
1 türk kahvesi fincanı pudra şekeri
1 türk kahvesi fincanı süt
Vanilya
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
Aldığı kadar un



Elmalı Harç İçin
4 - 5 orta boy elma (Kabuklarını soyup ince ince dilimlenmiş)
1 neskafe fincanı toz şeker
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Bol miktarda tarçın
Yarım limon suyu
Yarım avuç un

Hamur ikiye ayırılıp yarısı yuvarlak tart kalıbının altına merdane yardımıyla döşenir. Elmalı karışım üzerine konulup, hamurun diğer yarısı karışımın üzerine kapatılır. Elmaların iyi pişmesi için hamurun üzerine delikler açılır. 175 derecede yaklaşık 45 dak(hamur pembeleşene kadar) pişirilir.

3 yorum:

Ceylo dedi ki...

Paula nine, annemin anneannesi.. Tarif avusturya tarifi, cok lezzetli oluyor!

C dedi ki...

Ceylocum, pek guzel ellerine saglik. Sinemle ikiniz pek hamaratsiniz masallah, ben hayatimda hic kek pasta yapmadim (hazir unu satilanlari saymazsak). :P

Paula Ninenin Torunu dedi ki...

Aynı tarifi donmuş vişneler ile de deneyebilirsiniz .O da nefis oluyor.Sadece meyvalara extra 1/2 bardak daha şeker koymak (elmalı tarife göre)gerekiyor.Afiyet olsun!