Malzemeler:
750 gr. ıspanak
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3-4 diş sarmısak
Tuz
Muskat
750 gr. Light Labne peyniri
2 yumurta
2 yumurta sarısı
Tarif:
1. 750 gr. ıspanağı tuzlu suda haşlayın ve kıyın
2. 2 soğan rendeleyin
3. 2 yemek kaşığı sıvı yağda soğanları öldürün
4. 3-4 diş sarmısak ile ıspanakları soğanlarla çevirin
5. Tuz ve muskat ekleyin
6. 750 gr. Light Labne, 2 yumurta ve 2 yumurta sarısını ıspanak ıle karıştırın
7. Yağlı pyrex'e dökün
8. Üzerine bol susam koyup (üzeri kapanacak sekilde) 175 derece fırında yarım saat pişirin
4 yorum:
ellerinize saglik, deneyecegim, bir de fotografi olsaydi kafamda daha rahat canlandirabilirdim.
sevgiler
Sevgili Işıl 1 hafta içinde resmini ekleyeceğim. sevgiler
susamli ispanak da karides kokteyl de pek güzel.. bir lezzet ustasiyla mi karsi karsiyayiz yoksa? (aman ben de! her kadin bir lezzet ustasidir. simdi ben kadin degilim derseniz ikinci potu da kirmis olacagim galiba..)
hayirli olsun!
tijen
Sevgili Ceylo,
çok farklı bir tarif ellerine sağlık. denemek isterim en kısa zamanda
Yorum Gönder