2/01/2006

Fırında Susamlı Ispanak

Malzemeler:

750 gr. ıspanak
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3-4 diş sarmısak
Tuz
Muskat
750 gr. Light Labne peyniri
2 yumurta
2 yumurta sarısı

Tarif:

1. 750 gr. ıspanağı tuzlu suda haşlayın ve kıyın
2. 2 soğan rendeleyin
3. 2 yemek kaşığı sıvı yağda soğanları öldürün
4. 3-4 diş sarmısak ile ıspanakları soğanlarla çevirin
5. Tuz ve muskat ekleyin
6. 750 gr. Light Labne, 2 yumurta ve 2 yumurta sarısını ıspanak ıle karıştırın
7. Yağlı pyrex'e dökün
8. Üzerine bol susam koyup (üzeri kapanacak sekilde) 175 derece fırında yarım saat pişirin

4 yorum:

isil dedi ki...

ellerinize saglik, deneyecegim, bir de fotografi olsaydi kafamda daha rahat canlandirabilirdim.
sevgiler

Ceylo dedi ki...

Sevgili Işıl 1 hafta içinde resmini ekleyeceğim. sevgiler

Tijen dedi ki...

susamli ispanak da karides kokteyl de pek güzel.. bir lezzet ustasiyla mi karsi karsiyayiz yoksa? (aman ben de! her kadin bir lezzet ustasidir. simdi ben kadin degilim derseniz ikinci potu da kirmis olacagim galiba..)
hayirli olsun!
tijen

sevdamavisi dedi ki...

Sevgili Ceylo,
çok farklı bir tarif ellerine sağlık. denemek isterim en kısa zamanda