2/01/2006

Fırında Susamlı Ispanak

Malzemeler:

750 gr. ıspanak
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3-4 diş sarmısak
Tuz
Muskat
750 gr. Light Labne peyniri
2 yumurta
2 yumurta sarısı

Tarif:

1. 750 gr. ıspanağı tuzlu suda haşlayın ve kıyın
2. 2 soğan rendeleyin
3. 2 yemek kaşığı sıvı yağda soğanları öldürün
4. 3-4 diş sarmısak ile ıspanakları soğanlarla çevirin
5. Tuz ve muskat ekleyin
6. 750 gr. Light Labne, 2 yumurta ve 2 yumurta sarısını ıspanak ıle karıştırın
7. Yağlı pyrex'e dökün
8. Üzerine bol susam koyup (üzeri kapanacak sekilde) 175 derece fırında yarım saat pişirin